Gnezdo d.o.o. je specializirano za prodajo izdelkov, namenjenih ekološki gradnji in prenovi.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Gnezdo, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Pred uporabo spletne trgovine, vas vabimo, da pazljivo preberete spodaj navedene Splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. V kolikor se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov,  priporočili in drugimi zakoni.

Uporabnik spletne trgovine Gnezdo lahko postane vsaka fizična ali pravna oseba, ki se registrira. Upravljavec spletne trgovine si pridržuje pravico do spremembe pogojev uporabe, s tem, da bo morebitne spremembe pred veljavnostjo objavil na spletnih straneh trgovine.

Z uporabo spletnega mesta obiskovalec sprejema navedene splošne pogoje in potrjuje, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja.

 

PODATKI O PODJETJU 

GNEZDO d.o.o.
Cesta talcev 19b
4000 Kranj

IBAN / TRR

SI56 0206 8025 4821 168

Cene

Vse cene v spletni trgovini Gnezdo so navedene v € (evrih) ter ne vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Za veljavnost cen so potrebne tudi skladnosti plačila z spodaj navedenimi načini plačila ter pod splošnimi pogoji poslovanja. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Naročanje in dostava

Za izvedbo naročila v spletni trgovin je potrebna popolna registracija. Izdelke iz trgovine lahko naročite tudi prek elektronske pošte info@gnezdo.si ali po telefonu 040/333 231.

Naročeno blago vam pošljemo po pošti, ali ga prevzamete v našem prodajnem skladišču v Kranju, Huje 13.

Postopek nakupa v e-trgovini poteka po korakih, ki so vidni tudi ob samem naročanju. S klikom na gumb Potrdi naročilo bo naročilo oddano in pri nas zabeleženo, vi pa boste potrditev nakupa prejeli z obvestilom po e-pošti.

V najkrajšem času od sprejema naročila v čakalno vrsto, vendar največ v dveh delovnih dneh, ponudnik naročilo pregleda, preveri možnost dobave in preko e-pošte naročilo potrdi, oziroma z razlogom in obrazložitvijo zavrne. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom.

Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so v spletni trgovini varno shranjeni. Dosegljivi so tako v uporabniškem računu posameznega uporabnika kot tudi v podatkovni bazi spletne trgovine. Naročilo se za uporabnike v Sloveniji izvede v slovenskem jeziku, za vse ostale geografske lokacije ostale pa je (bo) spletna trgovina na voljo tudi v nekaterih drugih jezikih.

 

Načini plačila:

PLAČILO PO PREDRAČUNU (Bančno nakazilo):

Plačilo po predračunu je najugodnejše za uporabnike spletnega bančništva, saj so tako provizije, ki jih zaračunavajo banke in pošta, najmanjše. Ob naročilu po elektronski pošti prejmete podatke za vplačilo, na vašo željo pa vam lahko pa vam pripravimo tudi predračun, ki ga pošljemo tako po elektronski kot klasični pošti. Blago pošljemo v najkrajšem oz. dogovorjenem roku, po prejemu plačila. Slabost tovrstnega plačevanja je ravni v času, da vaše plačilo prejmemo in obdelamo, kar običajno lahko traja do dva delovna dneva.
Podatki za vplačilo:

GNEZDO d.o.o..
Cestatalcev 19b
4000 Kranj

IBAN / TRR

SI56 0206 8025 4821 168

 

PLAČILO OB OSEBNEM PREVZEMU (Gotovina):

V primeru osebnega prevzema naročenega blaga na sedežu podjetja SIJA v Krškem, lahko kupnino v celoti z gotovino poravnate ob prevzemu.

PLAČILO PO POVZETJU (Gotovina ob dostavi):

V kolikor želite, da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu, je možno le plačilo z gotovino. Pri plačilu ob dostavi Pošta Slovenije ali druga dostavna služba zaračuna provizijo (ki ni vključena v kupnino spletne trgovine).

Paypal – varni način plačevanja preko spleta

V pripravi

Plačilo s kreditnimi karticami Visa/Mastercard

V pripravi

 

Poštnina

K znesku naročila je potrebno prišteti poštnino, v kolikor izdelka ne boste prevzeli sami. Poštnina se plača po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Cene za hitre dostave po celotni Sloveniji so enake.

Kupnino s poštnino plačate dostavljalcu. V kolikor na izbranem naslovu ni nikogar doma, pusti dostavljalec v hišnem predalčku obvestilo o prispeli pošiljki. Če naslovnik ne prevzame naročenega blaga v roku, določenem v obvestilu, se pošiljka vrne pošiljatelju.

Vračilo blaga

V primeru, da z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate na voljo 30 dni časa, da odstopite od pogodbe. Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelke je potrebno vrniti najkasneje v roku 8 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe.

Izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani in v nespremenjeni količini, v originalni embalaži ali pakiranju, s priročniki in vsemi garancijskimi potrdili. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun, s poštno nakaznico ali vam po dogovoru šteli kupnino kot dobropis pri naslednjem nakupu. Denar vam vrnemo takoj oziroma najkasneje v 15 dneh.

Blago lahko vrnete osebno ali po pošti na naslov sedeža podjetja

Dobavni rok

Ponudnik najkasneje v petih delovnih dneh blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Elektronsko sporočilo vsebuje izpisek naročila, kjer so navedeni naročeni artikli in skupna cena ter telefonska številka in naslov elektronske pošte za stike s kupci, na katerega se lahko obrnete v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z vašim naročilom. Sporočilo vsebuje tudi informacije o politiki vračanja blaga.

V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku.

Preklic naročila

Uporabnik lahko prekliče naročilo v roku dveh (2) ur po oddaji naročila po elektronski pošti. Po preteku dveh ur mora preklic naročila opraviti preko telefona

ZAUPNOST PODATKOV

Podatki, ki jih posreduje kupec, so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur.l. RS št. 59/1999, 57/2001, 59/2001-popr.) in Zakonu o varstvu potošnikov – ZVPot-UPB1 (uradno prečiščeno besedilo – Uradni list RS, št. 14/03).

Podjetje Gnezdo d.o.o. zagotavlja, da v nobenem primeru ne bo brez vašega pisnega dovoljenja odstopilo ali odtujilo podatkov, ki ste nam jih s potrdilom nakupa zaupali z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004). Podatke bomo posredovali samo poslovnim partnerjem, s katerimi imamo sklenjen dogovor o dostavi naročila, v teh primerih bo to tudi navedeno.

Ob naročilu potrebujemo vaše ime, naslov elektronske pošte, domači naslov in podatke o načinu plačila. To nam omogoča izpolnjevanje vaših naročil in sprotno obveščanje o obdelavi naročil.

Obvestilo o varovanju avtorske lastnine

Vsi podatki in slike prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih je dovoljeno reproducirati ali uporabljati le s predhodnim dovoljenjem. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Odgovornosti

Trudili se bomo, da bo spletna trgovina vključevala točne in ažurne informacije. Kljub temu se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da morda ne bomo uspeli popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Slike artiklov so simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja (barve, dodatna oprema).