Apno je tradicionalno gradivo, ki postaja z ekološkega vidika vse bolj aktualno, predvsem zaradi okolju prijaznega načina pridobivanja in življenjskega cikla, velike razpoložljivosti in enostavnega odstranjevanja po končani življenjski dobi.

Izdelki iz čistega apna imajo pozitiven učinek na bivalno klimo. Apno je po naravi tudi obstojno v vodi, antistatično, zelo difuzijsko odprto in ne vsebuje emisij.

Za razliko od ilovnatega ometa je apneni omet zelo bazičen in iz tega razloga deluje antiseptično oziroma preprečuje morebiten nastanek plesni. Še posebej primerno je za alergike.

Apneni ometi so izjemno hvaležna izbira predvsem v primeru sanacije starih kamnitih stavb oziroma objektov, kjer zaradi morebitne vlage obstaja tveganje nastajanja plesni.  Iz teh razlogov se je gašeno apno nekoč uporabljalo za oplesk.

Omete je možno niansirati z vsemi mineralnimi in zemeljskimi pigmenti.

Uporabljamo izdelke podjetij Kreidezeit in TCS.

Podjetje TCS Srl je specializirano za prenovo bogate Italijanske stavbarske dediščine. V ta namen že od leta 1988 razvijajo naravne izdelke iz visokokvalitetnih čistih apnenih sestavin. Izdelki ne vsebujejo cementov in sintetičnih dodatkov. Odlični za obnovo spomeniško zaščitenih objektov in starejših objektov, kjer želimo pri obnovi ohraniti obstoječo difuzivnost starih materialov. Izdelki so odlična izbira tudi za novogradnje.

Zunanji apneni omet

Za izdelavo apnene fasade se uporablja gašeno apno, ki se nanaša v dveh slojih. Za izdelavo osnovnega in zakljujčnega ometa uporabljamo naravno hidravlično apno svetle barve. Apnu je možno dodati zemeljski ali mineralni pigment.

Notranji apneni ometi

Apneni ometi so vsestransko uporabni ometi z dobrim oprijemom, fino do srednje grobo strukturo, primerni za notranje prostore. So enostavni za obdelavo, dosežejo dober oprijem in trdnost.

Sanacija plesni

V želji, da ne bi izgubljali toplote, povzročimo, da ima večina sodobnih bivalnih in delovnih prostorov vse slabši, postan zrak, ki hitro postane raj za plesni.  Tudi sodobni materiali lahko v stiku z vlago postanejo odlična paša za plesni. Prezračevanje, uravnavanje vlage v prostoru in sanacija točk, kjer prihaja do stika z vodo, so edina varna pot do varnega bivalnega okolja.

Če se nad plesni spravite s klorom in fungicidi, boste koktejlu strupov, ki ga vdihujete, le dodali novo rakotvorno breme. Ali ste vedeli, da spore plesni lahko preživijo v vlažnih stenah ali pod tlaki tudi desetletja in čakajo na svojo priložnost? Ob idealni temperaturi in vlagi pa se lahko namnožijo že v 30 urah!

Obstajajo bolj varni in hkrati zanesljivi načini, da se lotite sanacije plesni in izboljšanja zraka v prostoru z naravnimi sredstvi.

 • Apnena izravnalna masa Intocivile 0.0

  Apnena izravnalna masa Intocivile 0.0

  23,27
 • apnena izravnalna masa Intocivile 0.4

  Apnena izravnalna masa Intocivile 0.4

  23,29
 • Apnena izravnalna masa Intocivile 0.8

  Apnena izravnalna masa Intocivile 0.8

  20,68
 • Eco CAL grobi apneni omet

  Grobi apneni omet ECO CAL iz hidravličnega apna

  14,40
 • NHL 5 Hidravlično vezivo

  Hidravlično apno NHL 5 Grigolin

  20,50