AURO rastlinske stenske barve

Naravne stenske barve so okolju in zdravju prijazna alternativa klasičnim barvam. Kazeinske, apnene, ilovnate in rastlinske barve, so narejene iz rastlinskih in mineralnih surovin. So izredno paropropustne – stena ostaja prehodna za vlago, ki jo ustvarjamo z vsakodnevnimi aktivnostmi. Ker ne vsebujejo konzervansov in sintetičnih polnili, med sušenjem ne sproščajo v zrak neprijetnih vonjav in zdravju škodljive snovi.

Visokokakovostne naravne surovine zagotavljajo brezhibno in neškodljivo delovanje naravnih barv. Tako se ne sproščajo emisije, ki lahko negativno vplivajo na zdravje.  Nekatere naravne surovine imajo značilen naravni vonj –  ki pa ne predstavlja nevarnosti za zdravje.  Naravne barve so idealne za vse bivalne prostore, zlasti za otroške sobe, igralnico in spalnico.

Tisti, ki so občutljivi na vonje, hitro zaznajo razliko v kvaliteti zraka. To lahko vpliva na dobro počutje v našem domu. Barv

e lahko zelo dolgo oddajajo snovi in s tem obremenjujejo zrak, ki ga dihamo v zaprtih prostorih.  To lahko na dolgi rok ogroža naše zdravje in v najslabšem primeru sproži alergije.

Pri iskanju barve, vedno znova naletimo na različna imenovanja, ki predvsem sledijo trendom. Proizvajalec lahko barvo poimenuje kot naravno, eko ali bio, vendar to še ne pomeni, da je brez sintetičnih dodatkov in polimernih veziv.  Čeprav se za sestavine zidnih barv uporabljajo »strogi« predpisi, proizvajalcem ni potrebno navajati vseh sestavin, predvsem dodatkov, ki so v barvi.

Dokaz resnične naravnosti izdelka je popolna komunikacija vseh sestavin, ki so v izdelku in seveda njihovo poreklo. To je še posebej pomembno za ljudi, ki trpijo za alergijami.

Zato se velikokrat pojavijo različni alergijski odzivi, predvsem na sintetične konzervanse in druge dodatke, ki so običajno sestavni del  klasičnih barv. Vsako telo se različno odziva na te snovi. Vsakdo, ki želi preprečiti negativno delovanje sintetičnih dodatkov, je najbolje da izbere popolno deklarirano  naravno barvo. Seveda so alergijski odzivi tudi na nekatere naravne sestavine, ki so v določenih naravnih barvah, kot je kazein. V tem primeru lahko izberemo naravno barvo , ki tega naravnega veziva ne vsebuje.

Pričakovanje potrošnika je visoko: po eni strani naj bi dosegli enako kakovostne rezultate, kot z običajno barvo in imeli enako izbiro možnosti po drugi strani pa bi želeli, da je barva popolnoma naravna. Tu je potrebno narediti kompromis in se vprašati ali želim naravno in zdravo barvo, ali pa so nam pomembne druge lastnosti, kot je izbira točno določenega odtenka in recimo pralnost površin..

Dosledno naravno pomeni tudi ekološko neoporečno odstranjevanje ostankov. Barva, narejena iz naravnih surovin, je popolnoma biorazgradljiva. Ostanke barve lahko kompostiramo, vedra in posode enostavno očistimo in ponovno uporabimo.

Vse barve v naši ponudbi so ekološko dosledne in polno deklarirane ter ustrezajo ekološkim standardom za površinsko obdelavo. To so izdelki, ki niso zdravju škodljivi, obenem pa okolju prijazni. Ostanke teh izdelkov lahko kompostiramo, orodje pa čistimo z milom.

Izdelki so osnovani na tradicionalnih in že stoletja preizkušenih recepturah, ki ustrezajo modernim gradbeno fizikalnim zahtevam. Barve pozitivno vplivajo na naravne lastnosti podlage, kot sta difuzijska sposobnost in uravnavanje klime v prostoru.

  • Kazeinski temelj Kreidezeit

    Kazeinski temelj Kreidezeit

    14,95
  • Kazeinski temelj Nativa

    13,24