Kreidezeitov projekt deževni gozd

Reševanje deževnega gozda, vedro za vedrom

1 m2 premaza = rešen 1 m2 pragozda

Deževni gozd, ki predstavlja zelena pljuča zemlje, že leta in leta izsekavajo v imenu različnih gospodarskih interesov. Namesto gospodarnega ravnanja, kjer bi uporabili samo lesno maso in gozdu pustili možnost, da se obnavlja, izsekane površine spreminjajo v pašnike za govedo. Živinoreja še dodatno obremenjuje okolje s tem, ko govedo »spušča« v okolje škodljiv metan.

V ekvadorski nižinah, ki je tradicionalni življenjski prostor Indijancev AWA, grozi okolju in ljudem še ena nevarnost. Na tem območju se namreč nahaja zlato, kar utegne botrovati razvoju industrije izkopavanja zlata.

Organizacija “Save the Rainforest” iz Hamburga med drugim skrbi za projekt v Ekvadorju. Organizacija pomaga Indijancem AWA, da kupujejo deževni gozd in si s tem zagotovijo življenje v svojem tradicionalnem okolju.
Dodatne informacije je mogoče dobiti neposredno na spletni strani organizacije:
regenwald.org

Kreidezeitov projekt deževni gozd

Kreidezeit je izvedel za ta projekt, ko so si sodelavci ogledali film “We Feed the World“. Navdušila jih je naslednja izjava:

1 hektar deževnega gozda stane le 70 € !!!
1 hektar = 10.000 kvadratnih metrov = približno 1 cent na kvadratni meter.

Po premisleku so prišli do naslednjega sklepa:
10-litrsko vedro bio apnene barve, ki je Kreidezeitova najbolj cenjena stenska barva, zadošča za premaz 45 kvadratnih metrov. Z donacijo v višini 45 centov na vedro je možno zaščititi 45 kvadratnih metrov deževnega gozda.To na kratko pomeni:
1 m2 premaza = 1 m2 deževnega gozda

45 dodatnih centov za vsako 10 litrsko vedro Kreidezeit nakaže združenju.

Organizacija “Save the Rainforest” s pomočjo lokalnih notarjev v Ekvadorju kupi zemljo. V zemljiško knjigo vpišejo Indijance AWA kot zakonite lastnike, s klavzulo, da zemlje ne smejo prodati naprej. To bo tako ostala v rokah Indijcev.
Awa so se dokazali kot izkušeni borci proti posegom industrije na njihovo ozemlje.