Dogodki v organizaciji Gnezda

Napovedujemo

november 2018 – januar 2019

Mala šola naravne gradnje

Seminarji v sklopu male šole naravne gradnje so namenjeni vsem, ki želijo spoznati posamezne praktične tehnike dela z gradivi iz naravnih sestavin. Nekatere delavnice so primerne tudi za profesionalce, ki želijo pridobiti praktična znanja in nadgraditi svojo ponudbo. K udeležbi vabimo ljubiteljske rokodelce, obrtnike, oblikovalce, restavratorje.

Na praktičnih delavnicah delamo na vzorčnih ploščah ali vzorcih odvisno od teme delavnice. Večina delavnic vključuje praktično delo, zato si pripravite ustrezna delovna oblačila.

Strošek posamezne delavnice je 30 €, za delavnico tadelakt je strošek 40 €. Cena zajema predvsem material za izvedbo delavnice.

Termine bomo razpisali v avgustu.

Izdelava tadelakta

zapiranje por tadelakta s polirnim kamnomDelavnica na kateri boste dobili praktično izkušnjo izvedbe antičnih tehnik apnenih vododbojnih ometov in dekorativnih tehnik.

Posebni pleskarski ometi na osnovi apna so del bogate tradicije našega prostora. Poleg znanih italijanskih tehnik – štukolustro, stucco in marmorino – se s svojo izjemno zanimivo pojavnostjo v svetu vedno bolj uveljavlja tudi tehnika izdelave vodoodbojnega ometa tadelakt. Najpogosteje se ta tehnika uporablja na površinah, ki so v direktnem kontaktu z vodo, oziroma kot nadomestilo keramičnim ploščicam (kopalnica, kuhinja, peči).

V tem praktičnem seminarju se bomo seznanili tudi s tehnikami glajenja stucco in štukolustro.

Naravna zaščita lesa 

Spustili se bomo v pregled surovin, ki sestavljajo olja. Vprašali se bomo, kaj omogoča oljem, da se posušijo.

Spoznali bomo posamezna olja, njihove lastnosti in jih preizkusili na različnih vrstah lesa.

Uporabili bomo naravne pigmente in jih mešali v olja.

Najpomembnejše glede zaščita lesa je povezava s pravilno sečnjo, uporabo in vrsto lesa.

Obiskal nas bo Gospod Franc Kunšič, ki nam po podal svoje dolgoletne izkušnje z lesom in različnimi olji ter politurami. Je pravi zaklad znanja in nas je navduši s svojimi izdelki.

Skupaj z Markom Udvancem  ( Lesna žlica ) bomo praktično izvedli tradicionalno Japonsko tehniko zaščite lesa Shugi Ban. Dotaknili se bomo tudi posebne starodavne tehnike Urushi.

Spoznali bomo naravne pokrivne oljne barve in jih poizkusil z nanosi.

Če bo volja in čas se bomo lotili zaščite macesnove fasade ali  ( in ) masivnih lesenih vhodnih stebrov našega Centra.

Delavnica bo odprta, ne bomo predavali ampak v odprti debati podajali vsebino.

Dišalo bo po naravi..

Prisrčno vabljeni, super bo.

Ilovnati ometi

Naravne stenske barve

Gostujoči dogodki

9.10. 2018, ob 17:00

16.10.2018, ob 17:00 

Seminar javnega nastopanja in komunikacije SR(E)ČNA RETORIKA

z Robertom Goreto

S pomočjo seminarja SR(E)ČNA RETORIKA boste vaše govore, predstavitve in komunikacijo z ljudmi znali izpeljati bolj sproščeno, z veliko mero navdušenja in veselja.

Po eni strani se bomo učili kako biti srčen (so)govornik, po drugi strani pa bomo preko retoričnih spretnosti v svoje življenje vnesli več sreče. SR(E)ČNA RETORIKA je seminar osebnostne, čustvene, govorniške in duhovne preobrazbe.

Več o vsebini in urniku >>>

Za prijavo na seminar pišite na seminar@retorika.info ali pošljite SMS na 051-605-717 oz. obiščite spletno stran https://www.retorika.info.

ROBERT GORETA je predavatelj, iskalec duhovnih in življenjskih resnic, pisatelj in avtor knjig za osebno in duhovno rast. Vodi različna izobraževanja za osebnostno rast, retoriko, komunikacijo, medosebne odnose in motivacijo.