Podjetje Gnezdo že več kot desetletje sledi načelom sonaravnosti. Prepričanje, da so naravni, lokalni in obnovljivi materiali prava pot, nas je motiviralo, da sledimo najboljšim domačim in tujim praksam v naravni gradnji in ponudbi materialov. Tako smo idejo o sonaravni gradnji pričeli prenašati v prakso že pred 15 leti. Verjamemo namreč, da lahko vsak posameznik na svojem področju lahko pripomore k lepšem, bolj zdravem in čistem okolju.
Skupaj z redkimi posamezniki smo orali ledino. Povezovali smo se s podjetji in posamezniki, s katerimi smo si delili znanje in izkušnje. Stkali smo vezi s predanimi proizvajalci naravnih materialov in mojstri obrti. Velik del naše zgodbe so tudi investitorji, ki so pri gradnji iskali alternative in s svojo predanostjo ekološkim načelom pomagali pri prepoznavnosti sonaravne gradnje kot ekološke alternative.

Ker je sonaravno povezano s čim manjšimi transporti in lokalnimi surovinami, vidimo cilj naših naprezanj v slovenski proizvodnji dosledno naravnih gradbenih materialov in centru naravnih materialov.