Podjetje domuje v prostorih nekdanje žage, na obrobju vasice Sehlem, v idiličnem okolju pašnikov in polj. Glavne stranke Kreidezeita so strokovnjaki spomeniškega varstva: z naravnimi barvami iz Sehlema so restavrirali predsedniški urad v Berlinu, rezidenčno palačo in Goethejevo hišo v Weimarju, gimnazijo Hundertwasser v Wittenbergu, poslopja v Moskvi in na Japonskem. Med njihovimi kupci so tudi obrtniki in zasebni uporabniki z vsega sveta.

Kreidezeit ima linijo svojih izdelkov, ki so jo v preteklosti širili, zdaj pa se posvečajo izpopolnjevanju obstoječih.

kreidezeit.de

Avstrijsko podjetje Sand & Lehm Zöhbauer ima lasten kop za ilovico, glino in pesek, in lahko zagotavlja dosleden in vrhunski material za ilovnate omete. Kop se nahaja približno 500 m od podjetja. izkopano ilovico sušijo na zraku in tako dobijo kvaliteten končni izdelek.

S & L Zöchbauer je eno redkih podjetij v Evropi kjer vse poteka na istem mestu, od pridobivanje ilovice, gline in kremenčevega peseka, do priprave surovin, proizvodnje v lastni mešalnici in distribucije.

lehmputze.at

Začetki podjetja Clayatec segajo v 70. leta. Dvoriščno eksperimentiranje z ilovnatimi materiali je že zdavnaj prerastlo v sodobno proizvodnjo v Viersenu. Claytec že vrsto let postavlja standarde sodobne gradnje z ilovico in obnove spomeniško zaščitenih objektov.

Njihove materiale najdete v muzejih, hotelih, cerkvah, poslovnih in zasebnih objektih.

www.claytec.de

Cavac Biomatériaux obvladuje celoten proizvodni sistem “od polja do gradbišča”. V okviru skupne kmetijske zadruge Cavac upravlja vse faze gojenja in obdelave konoplje, da zagotovi industrijsko kakovostno proizvodnjo za izolacije Biofib.

biofib.com