konopljina izolacija

Izolacijski materiali iz naravnih vlaken so po svojih tehnoloških značilnostih in toplotni prevodnosti bolj ali manj podobni klasičnim izolacijam.

Od sintetičnih izolacij in izolacij na mineralni osnovi jih loči predvsem to, da v celotnem življenjskem krogu, od proizvodnje preko uporabe do odstranitve, kar najmanj obremenjujejo okolje. Ne vsebujejo okolju in zdravju spornih snovi. Med vgradnjo ne dražijo kože in dihal. So prijetne na otip.

konopljina izolacija

 

Konopljina izolacija

Močna konopljina vlakna zagotavljajo trdnost in ustrezno mehansko odpornost. Vrednost λ je 0,040 W/(mK).

Konopljina izolacija je v ploščah in primerna za izolacijo notranjih sten, ostrešja in v zunanjih zidovih skeletne gradnje.

Za vse, ki vas skrbi, kako je s škodljivci, je dobra novica ta, da konoplja ne privablja godalcev in ne vsebuje beljakovin, zaradi katerih bi se zaredile pršice ali termiti.   Več >>>

 

trstična izolacija

Trstična izolacija

Za zunanje ali notranje izoliranje sten v primeru renovacije, kot termična pregrada v primeru stenskega gretja in istočasno kot oprijemalna podlaga za ilovnate omete.

Zagotavlja maksimalno paropropustnost, kar je še posebno pomembno pri starih gradnjah! Zelo odporen material na razpadanje, in sicer zaradi naravne vsebnosti silicijeve kisline. Plošče so izdelane mehansko, brez dodatkov kemikalij. Trstičje je med seboj povezano s pocinkano jekleno žico in sponkami.

Toplotna prevodnost volnene izolacije je 0,058 W/(mK).   Več >>>