Spletna trgovina www.gnezdo.si, je sestavljena v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Opredelitev pojmov

 • ponudnik je Gnezdo d.o.o. – Spletna trgovina www.gnezdo.si, Cesta talcev 19 e, 4000 Kranj
 • uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini
 • spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku

Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Tako vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo stran. Uporabljamo naslednje piškotke: 

 • Piškotek 1: Z njim beležimo statistiko obiska in uporabe strani.
 • Piškotek 2: Z njim si zapomnimo vašo prijavo.
 • Piškotek 3: Z njim si beležimo, katera predloga strani je trenutno aktivna.
 • Piškotek 4: Z njim beležimo status prikazovalnika slik na vstopni strani.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki si ga izbere sam ter geslo, ki ga prav tako izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne www.gnezdo.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Veljavnost ponudbe in cene

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Postopek nakupa

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan, vse dni v letu.

Iskanje po kategorijah in podkategorijah 

 1. Korak: Izdelki v spletni trgovini www.gnezdo.si so razvrščeni v kategorije (in/ali njim pripadajoče podkategorije). Ko se odločite za eno od kategorij se z miškinim kurzorjem postavite na izbrano kategorijo
 2. Korak: Po kliku na določeno kategorijo se avtomatsko prikažejo vse možne podkategorije (ali pa le izdelki), poleg tega pa se v vsebinskem oknu strani prikažejo vse podkategorije s skupinami izdelkov v tej podkategoriji in vam omogoča izbiranje med njimi. Ko izberete eno izmed teh podkategorij, in postavite kurzor (dlan z iztegnjenim kazalcem) na izbrano podkategorijo,
 3. Korak: se vam avtomatsko odpre nova podkategorija, ki vam omogočajo izbiranje med različnimi proizvajalci ali artikli. Ko se s kurzorjem postavite na izbranega proizvajalca (ali model),
 4. Korak: se vam prikažejo artikli in cene. Kliknite na izbran artikel. Pokaže se vam slika in ostale možne slike, ki si jih lahko s klikom povečate. S pomikom strani še nekoliko navzdol in s klikanjem na zavihke, pridete do podatkov o izbranem izdelku (daljši opis, materiali, tehnični list itd).

Iskanje po ključni besedi v iskalniku

Še hitrejši način dostopa do želenega izdelka je z uporabo iskalnika, ki se nahaja desno zgoraj. V iskalno polje vpišite ključno besedo (na primer: ilovnati omet) in kliknite.

Izbiranje proizvodov v akciji

Če si želite ogledati podatke in kupiti artikle v akciji, je enostaven in najhitrejši postopek, če kliknete na sliko izbranega artikla.

Nakup izdelka

Pred plačilom predračuna vas prosimo, da počakate na POTRDITEV, da je naročen izdelek na zalogi.

Izbor načina plačila

Plačilo v naši spletni trgovini je možno PO PREDRAČUNU, ki vam ga pošljemo na e-naslov z vsemi potrebnimi podatki za realiziranje plačila na naš TRR.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga, podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe.  Potrošniku za odstop ni potrebno navesti razloga.
Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.
Gnezdo d.o.o. se obvezuje, da bo potrošniku  (ki je v predvidenem roku 14 dni, odstopil od pogodbe o nakupu), opravil vračilo že vplačanih sredstev  takoj, ko je to mogoče oz. najpozneje v 30 dni od prejetega sporočila o odstopu.  Če je potrošnik naročeno blago že prejel  in odstopa od pogodbe, ga mora  vrniti na naslov Gnezdo d.o.o., Cesta talcev 19 e, 4000 Kranj, v 30 dneh od poslanega sporočila o odstopu.  Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen v primeru, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno, ali če se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil potrošnik za to kriv.
O vračilu blaga nas lahko obvestite na info@gnezdo.si.

Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti.
Uporabnik plača naročeno blago po predračunu na TRR ponudnika.

Dobavni rok

Po potrditvi, da je artikel na voljo, je dobavni rok 3 – 5 delovnih dni (ali manj), v nasprotnem primeru kupca obvestimo po telefonu ali e-pošti kdaj bo izdelek na voljo.
Če naročilo prispe od ponedeljka do četrtka do 12. ure, se dostava izvrši naslednji dan. Če naročilo prispe v petek do 12:00 uri, se dostava izvrši v ponedeljek. Če prispe naročilo v petek po 12:00, soboto ali nedeljo, je dostava izvršena v torek.

Dostava

O dobavi ali prevzemu izdelkov katerih teža ali volumen ne omogočata paketnega pošiljanja ( paleta, tovornjak ali avto dvigalo ) se moramo dogovoriti osebno.
V tem primeru vas bom kontaktirali in se dogovorili za datum prevzema (če blago prevzemate sami), oziroma ceno in pogoje za dostavo (če pošiljanje oz. prevoz organiziramo mi).

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.
Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu poteka od ponedeljka do petka in je takšna kot je razvidno ob izdelku.
Za dostavo naročil uporabljamo dostavljavce paketne pošte – večinoma Pošto Slovenije. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času.
V primerih, ko naročnikova stalna prisotnost na naslovu dostave naročenega blaga ni zagotovljena, mora naročnik ponudniku hkrati z naročilom po e-pošti (info@gnezdo.si), sporočiti tudi dneve svoje odsotnosti, ko naročenih artiklov ne more prevzeti.

Več o dostavi si preberite TUKAJ.

Garancija

Vsi izdelki v naši ponudbi imajo najmanj 1 mesec garancije. V primeru, da ima artikel drugačno garancijsko dobo je le ta vključena v opisu artikla. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV razen rabljenih artiklov, pri katerih je DDV obračunan na podlagi 48. in 49. člena ZDDV in na podlagi 50. C člena ZDDV ni izkazan. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Gnezdo d.o.o., Cesta talcev 19 e, 4000 Kranj.
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
 • pošiljatelj mora biti jasno razviden
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
 • željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Slike izdelkov

Nekatere slike izdelkov so simbolične.

Izjava o uporabi in varovanju osebnih podatkov

Privolitev potrošnika za shranjevanje in uporabo osebnih podatkov: Uporabnik – potrošnik z registracijo – prijavo v spletni trgovini www.gnezdo.si, podjetju Gnezdo d.o.o., Cesta talcev 19 e, 4000 Kranj, dovoljuje uvrstiti posredovane podatke  v register kupcev. Uporabnik dovoljuje uporabo osebnih podatkov, izključno le za realizacijo naročil in za informiranje potrošnika. V primeru obrazcev, vprašalnikov in anket se podatki shranjujejo le za pomoč uporabnikom in nadaljnjo statistično obdelavo in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Izjava ponudnika o uporabi in shranjevanju osebnih podatkov: Podatke potrošnika, ki bodo posredovani podjetju Gnezdo d.o.o. preko spleta www.gnezdo.si, bodo uvrščeni v register registriranih uporabnikov. Podatke zbiramo izključno za uspešno izvajanje naročenih storitev (naročila, faktura, dostava), in obveščanje potrošnika o novostih na naši spletni  trgovini. Podatki potrošnikov so namenjeni izključno poslovanju spletne trgovine in jih podjetje Gnezdo d.o.o., ne bo posredovala tretjim osebam ali jih uporabila v druge namene.

Pridobljene pogodbe o nakupu in potrošnikovi podatki bodo shranjeni v računalniški datoteki. V računalniške datoteke, kjer so shranjene pogodbe in osebni podatki potrošnikov,  je dostop omogočen le z vpisom pravilnega gesla (mesečno ali po potrebi se menja). Dostop do shranjenih podatkov potrošnikov, je dovoljen izključno le pooblaščenim osebam firme, katerih delovna obveznost je delo na spletni trgovini www.gnezdo.si. Podjetje Gnezdo d.o.o. se zaveda odgovornosti in obveznosti o varovanju osebnih podatkov potrošnikov. Zaposleni, ki imajo dostop do podatkov potrošnikov, so seznanjeni in se zavedajo tajnosti in pomena varovanja osebnih podatkov.

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih podjetje Gnezdo d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Pogoji prijave na e-novice

S prijavo na e-novice uporabnik (prijavitelj) soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov in sicer največ dvakrat na mesec.

To soglasje lahko uporabnik na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede s sporočilom na e-naslov: info@gnezdo.si .

Pravila nagradnih iger – Splošni pogoji poslovanja

Pravila nagradnih iger na naši Facebook strani najdete tukaj.