Leseni podi Bole

Narava ni ustvarila ravnih linij. Bolefloor je razvil posebno tehnologijo, ki ohranja ohranja naravne linije dreves in omogoča minimalen odpad pri predelavi desk in sestavljanju desk za pod, stensko oblogo ali pohištvo.

Z optimizirano Bolefloorjevo tehnologijo lahko varčujemo naravne vire. Ne le, da je površina estetsko privlačna, temveč nam inovacija iz Bolefloorja omogoča, da iz enega gozda dobimo več podov. Patentirani proces spremlja in vodi desko od surovega stanja do končne montaže. Ekološki odtis in naravni videz se doseže z obdelavo vsake posamezne deske.

Lesene površine Bole z ukrivljenimi linijami so nekaj edinstvenega – vsaka deska je unikatna, tako kot drevo, iz katerega je narejena, skupaj pa tvorijo neponovljiv vzorec talne in stenske obloge ali pohištvenega elementa.

Proizvodnja

Masivni pod je srce Bolefloorja. V nekaterih pogojih pa je potrebna drugačna rešitev v obliki večslojnega lepljenega izdelka. Ta je primeren za talno toplotno ogrevanje.

Unikatni masivni in večslojni leseni podi

Vrste lesa: Hrast, oreh, češnja, javor

         

Razmak med deskami: 2 mm (samo po dolžini ali po dolžini in širini med deskami). Po želji so dobavljive tudi deske z 0mm in 1 mm razmaka.

   

Termična prevodnost: 0,15-0,17 λ (W/mK)
Razred požarne varnosti: C -s1
Emisije formaldehida: E1

Vzorec je na ogled v Centru sonaravne gradnje, Štula 10, 1210 Ljubljana – Šentvid
Info: info@gnezdo.si, 01 23 50 180

Polaganje

Nekaj primerov izvedbe

 

Več primerov izvedbe: Bole – Life is not a straight line